Loading Events

← Back to Events

Albania

+ Google Map
Albania

Albania

September 2019

Mario Botta – TDW

September 14

TDW - Tirana Design Week 2019 http://www.tiranadesignweek.com KEYNOTER ANNOUNCEMENT! TDW Tirana Design Week organized by Universiteti Polis member of Future Architecture 🇦🇱 🇨🇭 Foreseeing Uncertainty: Design & Non-Normativity! "We are eager to unveil the first name among our International Keynoters! Mr. Mario Botta will be here in Tirana during Tirana Design Week 2019 to deliver a Keynote on the 14 of September 2019! Mario Botta is one of the most important architects of his generation and has influenced for over…

Find out more »

TDW – Tirana Design Week 2019

September 17 - September 29

TDW - Tirana Design Week 2019 http://www.tiranadesignweek.com Tirana Design Week (TDW) this year, in 2019, approaches Tirana’s 100th anniversary as the capital of Albania. Comparing photos of a bucolic Tirana in 1920 with what one sees from Polis University’s fourth floor today, inevitably raises doubts about the endurance of design, while conspicuously evincing the fluctuating tendency of what constitutes a norm in a world continuously oscillating between what is desired or imagined as an endogenous equilibrium and exogenous menaces. The…

Find out more »

October 2019

Ndryshohet ora – Winter time starts

October 27 @ 02:00 - 03:00
|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 02:00 on day last of October, repeating indefinitely

Albania Albania

Ndryshohet ora - Winter time starts Ndryshimi i orës këtë vjeshtë do të bëhet të dielën e fundit të tetorit, kur në orën  03:00 (sipas orës shqiptare) akrepat e orës do të shkojnë në 02:00. Nga kjo ditë të gjithë do të kenë zyrtarisht një orë më shumë. Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë…

Find out more »

March 2020

Ndryshohet ora – Summer time starts

29/03/2020 @ 02:00 - 03:00
|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 02:00 on day last of March, repeating indefinitely

Albania Albania

  Ndryshohet ora - Summer time starts Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë që të shfrytëzonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak energji elektrike. Si ligj europian ndryshimi i orës në Europë u vendos  në vitin 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet . Norma europiane  vendosi në mënyrë të qëndrueshme datat…

Find out more »

October 2020

Ndryshohet ora – Winter time starts

25/10/2020 @ 02:00 - 03:00
|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 02:00 on day last of October, repeating indefinitely

Albania Albania

Ndryshohet ora - Winter time starts Ndryshimi i orës këtë vjeshtë do të bëhet të dielën e fundit të tetorit, kur në orën  03:00 (sipas orës shqiptare) akrepat e orës do të shkojnë në 02:00. Nga kjo ditë të gjithë do të kenë zyrtarisht një orë më shumë. Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë…

Find out more »

March 2021

Ndryshohet ora – Summer time starts

28/03/2021 @ 02:00 - 03:00
|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 02:00 on day last of March, repeating indefinitely

Albania Albania

  Ndryshohet ora - Summer time starts Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë që të shfrytëzonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak energji elektrike. Si ligj europian ndryshimi i orës në Europë u vendos  në vitin 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet . Norma europiane  vendosi në mënyrë të qëndrueshme datat…

Find out more »
+ Export Events