Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ndryshohet ora – Winter time starts

October 25 @ 02:00 - 03:00

|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 02:00 on day last of October, repeating indefinitely

Ndryshohet ora - Winter time starts

Ndryshimi i orës këtë vjeshtë do të bëhet të dielën e fundit të tetorit, kur në orën  03:00 (sipas orës shqiptare) akrepat e orës do të shkojnë në 02:00.

Nga kjo ditë të gjithë do të kenë zyrtarisht një orë më shumë.

Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë që të shfrytëzonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak energji elektrike.

Si ligj europian ndryshimi i orës në Europë u vendos  në vitin 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet . Norma europiane  vendosi në mënyrë të qëndrueshme datat e fillimit të periudhës së orës së verës (kur ora shkon një orë përpara) dhe përfundimin e saj (kur ora shkon një orë pas ); që tani respektivisht janë e diela e fundit e marsit dhe e diela e fundit e tetorit.


 

Details

Date:
October 25
Time:
02:00 - 03:00

Venue

Albania