Loading Events

« All Events

Ndryshohet ora – Summer time starts

27/03/2022 @ 03:00

|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 03:00 on day last of March, repeating indefinitely

 

Ndryshohet ora - Summer time starts

Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë që të shfrytëzonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak energji elektrike.

Si ligj europian ndryshimi i orës në Europë u vendos  në vitin 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet . Norma europiane  vendosi në mënyrë të qëndrueshme datat e fillimit të periudhës së orës së verës (kur ora shkon një orë përpara) dhe përfundimin e saj (kur ora shkon një orë pas ); që tani respektivisht janë e diela e fundit e marsit dhe e diela e fundit e tetorit.


Details

Date:
27/03/2022
Time:
03:00

Venue

Albania