Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Libër dhe shkëmbim idesh : “Metropolet barbare” nga G. Faburel

January 28 @ 14:00 - 15:00

🇦🇱 Më 28 janar 2020 - 14:00 Universiteti i Durrësit - Salla e konferencaveGuillaume Faburel, profesor në Universitetin Lyon 2 dhe në Institutin e Studimeve Politike të Lionit, studiues shkencor në UMR Triangle (Shkolla e Lartë Normale e Lionit) ku ai është përgjegjës i « Studimeve urbane », do të paraqesë librin « Metropolet barbare » : deuniformizimi i qyteteve, ç ‘urbanizimi i tokës ». Ky libër marrë çmimin e pare 2018 të librit të ekologjisë politike nga Fonacioni i ekologjisë politike." Metropolizimi sjell një ekspansion urban të pareshtur dhe një përshpejtim të fluksit dhe ritmit të jetës, deri në atë pikë sa qytetet e mëdha, gjithnjë e më tepër po përbuzen, gjë që shprehet nga një mori gjestesh të përditshme rezistence, të cilat Guillaume Faburel synon t’i shprehë në veprën e tij."Organizuar nga Ambasada e Francës në Shqipëri dhe Aleanca Franceze e Tiranës, në partneritet me Universitetin « Aleksandër Moisiu » të Durrësit.Në gjuhën frënge, me përkthim simuluan në shqip.HYRJA E LIRE !--🇫🇷 Le 28 janvier 2020 - 14h00Université de Durrës - Salle de conférenceGuillaume Faburel, professeur à l’Université Lyon 2 et à l’Institut d'Etudes Politiques de Lyon, chercheur à l'UMR Triangle (Ecole Normale Supérieure de Lyon) où il est responsable de l’axe « Études urbaines », viendra présenter « Les Métropoles barbares : démondialiser la ville, désurbaniser la terre ». Cet ouvrage a reçu le prix 2018 du livre d’écologie politique de la Fondation de l’écologie politique."La métropolisation implique une expansion urbaine incessante et l’accélération des flux et des rythmes de vie. Au point que les grandes villes inspirent de plus en plus un rejet croissant qui se traduit par une multitude de résistances ordinaires, dont l’ouvrage de Guillaume Faburel souhaite rendre compte."Organisé par l’ambassade de France en Albanie et l’Alliance française de Tirana, en partenariat avec l’université « Aleksandër Moisiu » de Durrës.En français avec traduction simultanée en albanais.ENTREE GRATUITE !https://www.facebook.com/events/483923555888856/

Details

Date:
January 28
Time:
14:00 - 15:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/483923555888856/

Organizer

Kultura franceze në Shqipëri – Culture française en Albanie
Email:
noreply@facebookmail.com