Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konferencë: Emigracioni politik shqiptar 1944-1990

February 19 @ 09:00 - 17:00

Konferenca do të përqendrohet nё këto tematika kryesore:
1. Veçoritë e krijimit të emigracionit politik shqiptar gjatë viteve 1944-1990;
2. Shtrirja gjeografike e emigracionit politik shqiptar;
3. Profile të emigrantëve politikë dhe veprimtaria e tyre;
4. Shoqatat e krijuara nga emigracioni politik shqiptar dhe qasja e tyre kundrejt Shqipërisë komuniste;
5. Operacioni “Rollback” dhe përfshirja në të e emigracionit politik shqiptar;
6. Reagimi i shtetit komunist shqiptar ndaj emigracionit politik shqiptar;
7. Veprimtaria e emigracionit politik shqiptar për mbrojtjen e interesave kombëtare shqiptare;
8. Kampet e emigrantëve në Europë.
9. Lufta e Ftohtë, marrëdhëniet e shtetit shqiptar me jugosllavët, grekët dhe italianët.
https://www.facebook.com/events/175002993713774/

Details

Date:
February 19
Time:
09:00 - 17:00
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/175002993713774/