Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dritarja Gjermane – në Panairin e Punës dhe Studimit

May 1 @ 11:00 - 13:30

"Dritarja Gjermane" në Panairin e Punës dhe Studimit

Me datë 1 maj, nga ora 11:00 deri në orën 13:30, në Muzeun Historik Kombëtar zhvillohet aktiviteti me titull "Dritarja Gjermane". Si pjesë e Dritares Gjermane DIMAK, DAAD, Ambasada Gjermane dhe Goethe-Zentrum do të zhvillojnë për Ju disa prezantime informuese dhe do të qëndrojnë në dispozicion për pyetje rreth studimit dhe punësimit në Gjermani.
Atje do trajtohen si tema e studimit dhe bursave, ashtu edhe aplikimi për punë në Gjermani dhe natyrisht procedurat e nevojshme për viza.
"Dritarja Gjermane" zhvillohet në kuadër të Panairit të Punës dhe Studimit „Work & Study“. Të interesuarit për të studiuar apo punuar në Gjermani janë të mirëpritur të vijnë dhe të vizitojnë stendën tonë! Panairi zhvillohet nga data 30.04. deri në 02.05. në Muzeun Historik Kombëtar, hyrja është e lirë.

Programi është si më poshtë:
11.00 - 11.15: Fjala përshëndetëse nga z. Enrico Günther
11.15 - 11.45: Prezantimi i DIMAK
11.45 - 12.30: DAAD - Studimi në Gjermani - informacione të përgjithshme, procesi i aplikimit etj.
12:30 - 13:00: Ambasada Gjermane - Studimi dhe punësimi në Gjermani – procedura e aplikimit të vizës, kohëpritja etj.
13.00 - 13.30: Prezantimi i Goethe-Zentrum rreth provimeve të gjuhës gjermane

* 'Dritarja gjermane' do të zhvillohet më 1 maj nga ora 11:00 - 13:30 në një sallë të veçantë në Muzeun Historik Kombëtar.

***

„Deutsches Fenster“ bei der Work & Study Messe

Am 01. Mai findet von 11:00 Uhr bis 13:30 Uhr im Nationalhistorischen Museum das „Deutsche Fenster“ statt. Im Rahmen des Deutschen Fensters werden DIMAK, der DAAD, die Deutsche Botschaft und das Goethe-Zentrum informative Vorträge für Euch halten und für Fragen zu Studium und Erwerbstätigkeit in Deutschland zur Verfügung stehen.
Dabei wird es um Studienmöglichkeiten und Stipendien genauso gehen wie um Bewerbungen für Jobs in Deutschland und natürlich die notwendigen Visaverfahren.
Das „Deutsche Fenster“ findet im Rahmen Work & Study Messe statt. Interessierte, die in Deutschland studieren oder arbeiten möchten, sind herzlich eingeladen, an unserem Stand vorbeizuschauen! Die Messe findet vom 30.04. bis 02.05. im Nationalhistorischen Museum statt, der Eintritt ist frei.

Der Ablauf ist wie folgt:
11.00 – 11.15 Uhr: Grußwort von Herrn Enrico Günther
11.15 – 11.45 Uhr: Präsentation von DIMAK
11.45- 12.30 Uhr: DAAD - Studieren in Deutschland - Allgemeine Informationen, Bewerbungsverfahren etc.
12.30 – 13.00 Uhr: Deutsche Botschaft - Studium und Beschäftigung in Deutschland - Visumantragsverfahren, Wartezeiten etc.
13.00 – 13.30 Uhr: Goethe-Zentrum Tirana informiert über die Deutschprüfungen

* Das ‚Deutsche Fenster‘ wird am 1. Mai von 11.00 bis 13.30 Uhr in einem gesonderten Raum im Nationalhistorischen Museum stattfinden.

https://www.facebook.com/events/388431481762500/

Details

Date:
May 1
Time:
11:00 - 13:30
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/388431481762500/

Organizer

Ambasada Gjermane Tiranë
Email:
noreply@facebookmail.com