Loading Events

« All Events

Dita e Luleve në Shkodër

06/05/2022

|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 01:00 on day 6 of May, repeating indefinitely

Dita_Luleve

Dita e Luleve në Shkodër


 

6-Maji në Shkodër festohet si dita e luleve. Shkodra ka më shumë se 150 tekste këngësh ku flitet për lulet, ndërkohë që dhe piktorët shkodranë kanë krijuar dhjetëra tablo me lulet.

Dita e luleve njihet si dita e ripërtëritjes ndërkohë që Shkodra në shekuj e ka ruajtur traditën e bukur të kultivimit dhe përkujdesjes për lulet. Kohët e fundit, kjo është kthyer dhe në një biznes për ata që duan lulet dhe bimët dekorative, duke zhvilluar dhe panairin e luleve. Keshtu krijohet një imazh më gjithëpërfshirës për këtë qytet.

Details

Date:
06/05/2022
Event Categories:
, , ,

Leave a Reply