Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CineClub dell’IIC – Incontri in Biblioteca – Come eravamo ’60

January 15 @ 18:30 - 20:30

I mostriRegia: Dino RisiCon: Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman, Lando Buzzanca, Marisa Merlini, Rika Dialina, Michèle MercierCommedia – Italia 1963, durata 118’, con sottotitoli in ItalianoIl film è articolato su una sequenza di 20 episodi del tutto disgiunti tra loro, ma tutti riferibili a un contesto temporale e geografico uniformi: la Roma dei primi anni sessanta. Tutti gli episodi ruotano intorno a personaggi esemplari, in genere caricaturali, interpretati dai due attori principali, Ugo Tognazzi e Vittorio Gassman.///MonstratRegjia: Dino RisiMe: Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman, Lando Buzzanca, Marisa Merlini, Rika Dialina, Michèle MercierKomedi – Itali 1963, kohëzgjatja 118’, me titra në italisht.Filmi është i ndarë në një sekuencë prej 20 episodesh plotësisht të ndryshme nga njëra-tjetra, por të gjitha lidhen me një kontekst unik kohor dhe gjeografik: Roma e fillimit të viteve gjashtëdhjetë.Të gjitha episodet rrotullohen rreth personazheve ekzemplarë, përgjithësisht të karikaturuar, interpretuar nga dy aktorët kryesorë, Ugo Tognazzi dhe Vittorio Gassman.https://www.facebook.com/events/2386445731608246/

Details

Date:
January 15
Time:
18:30 - 20:30
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/2386445731608246/

Organizer

Istituto Italiano di Cultura a Tirana
Email:
noreply@facebookmail.com