Loading Events

← Back to Events

Albania

+ Google Map
Albania

Albania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Upcoming Events

Events List Navigation

October 2017

Ndryshohet ora – Winter time starts

October 29 @ 02:00 - 03:00
|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 2:00am on the last Sunday of [month], repeating indefinitely

Ndryshohet ora - Winter time starts Ndryshimi i orës këtë vjeshtë do të bëhet të dielën e fundit të tetorit, kur në orën  03:00 (sipas orës shqiptare) akrepat e orës do të shkojnë në 02:00. Nga kjo ditë të gjithë do të kenë zyrtarisht një orë më shumë. Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë…

Find out more »
November 2017

Tirana International Film Festival

November 3 - November 11

Tirana International Film Festival TIRANA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (TIFF) is the first and the biggest international cinema event in Albania. This extraordinary cultural event created in 2003 is the most important cinematic event in Albania. TIFF aims to create in Albania, as well as in the Balkans, a cultural center of worldwide alternative and independent cinema. Albania is a solar, enthusiastic and friendly country and besides the “strong competition” TIFF aims at the same time to be a meeting point…

Find out more »
March 2018

Ndryshohet ora – Summer time starts

25/03/2018 @ 02:00 - 03:00
|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 2:00am on the last Sunday of [month], repeating indefinitely

  Ndryshohet ora - Summer time starts Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë që të shfrytëzonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak energji elektrike. Si ligj europian ndryshimi i orës në Europë u vendos  në vitin 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet . Norma europiane  vendosi në mënyrë të qëndrueshme datat…

Find out more »
October 2018

Ndryshohet ora – Winter time starts

28/10/2018 @ 02:00 - 03:00
|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 2:00am on the last Sunday of [month], repeating indefinitely

Ndryshohet ora - Winter time starts Ndryshimi i orës këtë vjeshtë do të bëhet të dielën e fundit të tetorit, kur në orën  03:00 (sipas orës shqiptare) akrepat e orës do të shkojnë në 02:00. Nga kjo ditë të gjithë do të kenë zyrtarisht një orë më shumë. Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë…

Find out more »
March 2019

Ndryshohet ora – Summer time starts

31/03/2019 @ 02:00 - 03:00
|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 2:00am on the last Sunday of [month], repeating indefinitely

  Ndryshohet ora - Summer time starts Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë që të shfrytëzonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak energji elektrike. Si ligj europian ndryshimi i orës në Europë u vendos  në vitin 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet . Norma europiane  vendosi në mënyrë të qëndrueshme datat…

Find out more »
October 2019

Ndryshohet ora – Winter time starts

27/10/2019 @ 02:00 - 03:00
|Recurring Event (See all)

An event every year that begins at 2:00am on the last Sunday of [month], repeating indefinitely

Ndryshohet ora - Winter time starts Ndryshimi i orës këtë vjeshtë do të bëhet të dielën e fundit të tetorit, kur në orën  03:00 (sipas orës shqiptare) akrepat e orës do të shkojnë në 02:00. Nga kjo ditë të gjithë do të kenë zyrtarisht një orë më shumë. Ndryshimi i orës më parë në Europë ka qënë jo i njëtrajtshëm, por ajo filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë…

Find out more »
+ Export Events