Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ventaglio d’Arpe

April 8 - April 9

Ventaglio D-Arpe-calendar.Al

Ventaglio d’Arpe

Koncert

Tiranë – në Qendrën kulturore të Katerdrales Ortodokse, më 8 prill në orën 19.00

Vlorë – në Teatrin “Petro Marko”, në 9 prill në orën 18.00

 

Instituti Italian i Kulturës na fton të bëhemi pjesë e koncerteve të orkestrës “Ventaglio d’Arpe”, e cila vjen për herë të parë në Shqipëri.

Orkestra “VENTAGLIO D’ARPE” ka lindur në vitin 2004 nga imagjinata dhe profesionalizmi i profesoreshës Patrizia Tassini që e drejton. Orkestra është e përbërë tërësisht nga studentët e saj dhe nga ish-studentë. E konceptuar fillimisht si praktikë orkestrale pranë Konservatorit J. Tomadini të Udine-s, u konfigurua shpejt si një orkestër e qëndrueshme. Një grup i përhershëm me vetëm harpa klasike, një realitet absolutisht unik në të gjithë botën, falë aftësisë së anëtarëve të saj dhe për numrin që shkon nga 15 në 20 elementë.

Programi: Muzikë nga Vangelis, Antonin Dvorak, P.Ciajkovskij, Aulon Naçi, G.Rossini, G.Bizet, R. Ortiz, Bernard Andres, A.Pizzolla, N.Piovani, Harold Harlen, R.Shermann, G. D’Andrea.

Patrizia Tassini, Dirigjente e orkestrës
Giorgio Marcossi, flauto

Instrumentistët: Valentina Baradello; Erika Bersenda; Stefano Boccia; Federica Casolin; Eugenia Ceschiutti; Arianna Cicutto; Sonia Dainese; Alice Martina; Davide Martincigh; Emma Vittoria Melchior; Maria Eleonora Nardi; Laura Pandolfo; Stefania Scapin; Fiamma Tiss; Tadeja Kralj.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Details

Start:
April 8
End:
April 9
Event Categories:
,