Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Moderniteti dhe Holokausti

January 25 @ 16:00 - 18:00

Moderniteti dhe Holokausti-Klubi i Librit-calendar.Al

Moderniteti dhe Holokausti

Tiranë – “ATA”  Bulevardi Blu, 11111 Kamëz

25 janar 2017, ora 16:00-18:00

 

Klubi i librit ATA zgjedh të flasë mbi “Moderniteti dhe Holokausti” të Zygmunt Bauman. Holokausti nuk ishte vetëm një çështje dhe as vetëm një ngjarje në historinë e hebrenjve.

“Holokausti nuk ishte vetëm një çështje çifute dhe as vetëm një ngjarje në historinë e çifutëve.
Holokausti lindi dhe u krye në shoqërinë tonë racionale e moderne, në nivelin e përparuar të qytetërimit tonë dhe në majën e arritjeve kulturore të njerëzimit, prandaj ai është një çështje e kësaj shoqërie, qytetërimi e kulture. Për këtë arsye, vetëshfajësimi i kujtesës historike që ndodh në ndërgjegjen e shoqërisë moderne është më shumë sesa një moskujdesje fyese për viktimat e gjenocidit; ai është edhe një shenjë e një verbërie të rrezikshme dhe potencialisht vetëvrasëse.”
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Details

Date:
January 25
Time:
16:00 - 18:00
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/364407873937340/