Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festivali Mbarëkombëtar i Zërave Lirikë “Jorgjia Truja ” Edicioni III

March 27

|Recurring Event (See all)

One event on 21/03/2017 at 12:00am

One event on 23/03/2017 at 12:00am

One event on 27/03/2017 at 12:00am

Festivali Mbarekombetar i Zerave Lirik-calendar.Al

Festivali Mbarëkombëtar i Zërave Lirikë “Jorgjia Truja ” Edicioni III

Tiranë – më 20,21,23,27 Mars 2017

Organizuar nga:
Universiteti Arteve dhe Liceu Artistik ‘Jordan Misja’

-Dt. 20 Mars / ora 10.00 / Universiteti i Arteve Tiranë, salla e pedagogëve
Debutimi i kandidatëve të shkollave të mesme të muzikës para jurisë.

-Dt. 21 Mars / ora 10.00 / Universiteti i Arteve Tiranë, salla e pedagogëve
Debutimi i kandidatëve 19-25 vjeç para jurisë.

-Dt. 23 Mars / ora 19.00 / Salla ‘Tefta Tashko’ Min. e Kulturës Tiranë,
Koncerti i Finalistëve me fituesit e çmimeve të l-ra e të ll-ta,
për 6 çmimet në emër të personaliteteve tona artistike që kontribuan në hapat e para të artit vokal si dhe çmime për vlerat e muzikës botërore.
Çmimi: ‘Martin Gjoka’, ‘Mihal Ciko’, ‘Gjyzepina Kosturi’, ‘Gaqo Avrazi’, ‘Lirika italiane’, ‘Schubert’.

-Dt. 27 Mars / ora 19.00 / Salla e madhe U. Arteve
Koncerti i Romancës Shqiptare, me kandidatët e përzgjedhur, ku do të jepen çmimet:
‘Kristo Kono’ për interpretimin më të mirë të romancës dhe onorifik ‘Exelence’.

Programi:

Kategoria A ( Klasa X )
-Arie Antike
-Këngë popullore e përpunuar ose Romancë Shqiptare

Kategoria B ( Klasa XI / XII )
-Arie Antike
-Lied (Mozart-Brahms-Schubert-Schumman-Mendelsohn etj)
-Pjesë (Romancë ose këngë popullore e përpunuar) nga repertori shqiptar.

Kategoria C (Studentët)
-Arie Antike
-Dy pjesë nga repertori i Musica da Camera nga Bellini-Rossini-Donizzeti etj, nga të cilat
Juria do të përzgjedhë njërën për të dëgjuar ose Arie të ndryshme të shkëputura nga repertori operistik.
-Pjesë nga repertori Shqiptar, Arie të shkëputura nga Opera Shqiptare, Romancë ose Këngë popullore e përpunuar.

 

Rregullorja e Festivalit
Ftohen të marrin pjesë të gjithë të rinjte lindur pas vitit 1992 të ndarë sipas kategorive:

Regjistrimi i pjesmarrësve do të bëhet nga dt. 1- 17 Mars 2017, ora 12.00 duke paraqitur këto dokumenta:

– Fotokopje identifikimi (pasaportë ose kartë identiteti ose certifikatë)
– Një foto (format pasaporte)
– Kuota e regjistrimit 2000 lekë
– Programi i detajuar (titulli, vepra, kompozitori)

Pjesmarrësit duhet të paraqiten bashkë me pianistin shoqërues.

Juria ka kopetencën e ndarjes së Çmimit EXEQUO si dhe mosnominimin në rast se shihet e arsyeshme.

Vendimi jurisë është i padiskutueshëm. Të gjithë pjesëmarrësit do të pajisen me broshurë dhe çertificatë apo diplomë.

Sekretaria: Për regjistrimin në festivalin “Jorgjia Truja” personi i kontaktit është
Etleva Turkeshi
tel. +355 (0) 4 2233 558 / Cel. 067 29 07084
e-mail. pianistifestival@gmail.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Details

Date:
March 27
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/362193100820108/

Venue

Tirana
Tirana
Tirana, Albania
+ Google Map